Τηλ: 283.102.4211 // 283.102.2110 // 283.105.0704 // Affiliated with EOPYY

Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας Ενηλίκων και Παίδων

Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας Ενηλίκων και Παίδων

Το τμήμα Αξονικής Τομογραφίας του Bioscan είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονο πολυτομικό Αξονικό τομογράφο (multislice) του οίκου Siemens, παρέχοντας ταχύτητα και διαγνωστική ακρίβεια στις διενεργούμενες εξετάσεις.

Ο Αξονικός τομογράφος είναι εξοπλισμένος με ειδικό, προηγμένο λογισμικό για ελάχιστη δόση ακτινοβολίας (Care dose 4D), ακόμα και σε παιδιά, ενώ η υψηλή διακριτική ικανότητα του μηχανήματος επιτρέπει την άριστη διάγνωση, ακόμα και παθολογικών προβλημάτων σε πρώιμο στάδιο.

Πώς γίνεται η Αξονική Τομογραφία

Αρχικά θα σας ζητηθεί να αφαιρέσετε τα μεταλλικά αντικείμενα που φέρετε πάνω σας, καθώς το μέταλλο ενδέχεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα της εξέτασης. Ακολούθως, θα σας ζητηθεί να ξαπλώσετε σε ένα κρεβάτι, το οποίο ολισθαίνει αργά προς την κεφαλή του Αξονικού τομογράφου, ενώ εσείς θα πρέπει να παραμείνετε ακίνητοι. Η εξέταση είναι ελάχιστα επεμβατική, ανώδυνη και η διάρκειά της μικρή. Μετά το πέρας της εξέτασης μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά στις δραστηριότητές σας.

Απλές Αξονικές Τομογραφίες

Στο τμήμα Αξονικής Τομογραφίας πραγματοποιούνται όλες οι συμβατικές εξετάσεις του σώματος: 

Αξονική Αγγειογραφία

Πρόκειται για μία μη επεμβατική μέθοδο κατά την οποία μελετώνται οι στενωμένες, αποφραγμένες, διευρυμένες ή ανώμαλες αρτηρίες ή φλέβες. Στο εργαστήριο Bioscan διενεργούνται οι παρακάτω Αξονικές Αγγειογραφίες:

Ειδικές Αξονικές Τομογραφίες

Αξονική Κροταφογναθικών Αρθρώσεων

Η Αξονική τομογραφία κροταφογναθικών αρθρώσεων είναι μία χρήσιμη εξέταση μέσω της οποίας γίνεται διάγνωση των αρθρίτιδων, των κακώσεων, της ασυμμετρίας της κάτω γνάθου, της υποπλασίας ή υπερπλασίας των κονδύλων καθώς και αξιολόγηση της κινητικότητάς τους.

Dental Scan Άνω Και Κάτω Γνάθου

Η Αξονική άνω και κάτω γνάθου (Dental Scan) είναι μία σύγχρονη τεχνική που αναλύει τη γνάθο σε τρεις διαστάσεις, επιτρέποντας τη λεπτομερή απεικόνισή της. Με το Dental Scan, o ιατρός έχει πλέον τη δυνατότητα να αναλύσει την κάθε γνάθο ξεχωριστά, το ακριβές ύψος και πλάτος, καθώς και την ποιότητα και σκληρότητα του οστού της κάθε γνάθου.

Συγκριτικά με την κλασική πανοραμική εξέταση, το Dental Scan υπερέχει γιατί μπορεί να χαρτογραφήσει αναλυτικά και με ακρίβεια τις αλλοιώσεις των γνάθων και των παρακείμενων δομών, μια διάγνωση με καίριο ρόλο στον εξατομικευμένο θεραπευτικό σχεδιασμό για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Επίσης, το Dental Scan συνιστάται σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν έγκλειστα (κυνόδοντες, φρονιμίτες), κύστεις, ακρορριζικές αλλοιώσεις που δεν εμφανίζονται στην Πανοραμική, κ.ά).

Οι αξονικές τομογραφίες πραγματοποιούνται στο εργαστήριο Bioscan, στην οδό Δημητρακάκη 31.

Ο υπερσύγχρονος πολυτομικός Αξονικός τομογράφος (multislice) του οίκου Siemens διασφαλίζει άριστα αποτελέσματα με χαμηλή δόση ακτινοβολίας.
Κλείστε τώρα το ραντεβού σας στο 28310.22110 και στο 28310.24211