Τηλ: 283.102.4211 // 283.102.2110 // 283.105.0704 // Affiliated with EOPYY

Τμήμα Υπερηχοτομογραφίας Ενηλίκων και Παίδων

Τμήμα Υπερηχοτομογραφίας Ενηλίκων και Παίδων Bioscan

Το τμήμα Υπερηχοτομογραφίας του Bioscan είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο Υπερηχοτομογράφο του οίκου General Electric, που επιτρέπει τη διενέργεια όλων των εξετάσεων. Η Υπερηχοτομογραφία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες απεικονιστικές εξετάσεις καθώς είναι μία απλή και ακίνδυνη μέθοδος, εξαιρετικά ευκρινής, ακριβής και αξιόπιστη.

Ο Υπερηχοτομογράφος δεν χρησιμοποιεί ιοντίζουσα ακτινιβολία (όπως χρησιμοποιείται στις ακτίνες Χ) και έτσι ο ασθενής δεν εκτίθεται σε ακτινοβολία. Το βασικό πλεονέκτημα της Υπερηχοτομογραφίας είναι η ποικιλία των τεχνικών (2D και 3D υπερηχογραφία, έγχρωμη υπερηχογραφία) που επιτρέπει την απεικόνιση των οργάνων του σώματος καθώς και της αιματικής ροής σε πραγματικό χρόνο.

Πώς γίνεται το Υπερηχογράφημα

Κατά την εξέταση ενός υπερηχογραφήματος ο γιατρός θα σας υποδείξει να ξαπλώσετε σε ένα κρεβάτι. Κατόπιν, θα σας ζητηθεί να αφαιρέσετε τα ρούχα σας από το υπό εξέταση μέρος του σώματος. Ένα ειδικό λιπαντικό ζελέ θα απλωθεί στο προς εξέταση μέρος (πρόκειται για ένα πήκτωμα, το οποίο εμποδίζει τη δημιουργία θηλάκων αέρα μεταξύ του δέρματος και του μετατροπέα υπερήχων). Κατόπιν, ο γιατρός θα εφαρμόσει τον μετατροπέα υπερήχων πάνω στο σώμα σας και μέσα από την ειδική οθόνη του Υπερηχοτομογράφου θα παρακολουθεί την πορεία της εξέτασης. Συνήθως η διάρκειά της είναι σχετικά σύντομη χωρίς να προκαλεί κάποια δυσάρεστη ενόχληση. Μετά το πέρας της εξέτασης μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά στις δραστηριότητές σας.

Υπερηχογραφικές Εξετάσεις

Ειδικές Υπερηχογραφικές Εξετάσεις

Οι υπερηχογραφικές εξετάσεις πραγματοποιούνται στα εργαστήρια Bioscan:
Στην οδό Δημητράκη 31
Στη συμβολή των οδών Ηγουμένου Γαβριήλ και Ηλιακάκη

Ο υπερσύγχρονος Υπερηχοτομογράφος του οίκου General Electric διασφαλίζει απόλυτη ευκρίνεια και μεγάλη άνεση κατά την εξέταση.
Κλείστε τώρα το ραντεβού σας στο 28310.22110 και στο 28310.24211