Τηλ: 283.102.4211 // 283.102.2110 // 283.105.0704 // Affiliated with EOPYY

Τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας Ενηλίκων και Παίδων

ανοιχτός μαγνητικός τομογράφος ρεθυμνο

Η Μαγνητική Τομογραφία έχει εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες και πιο ευέλικτες μορφές ιατρικής απεικόνισης. Βασίζεται στο φαινόμενο του μαγνητικού συντονισμού και το βασικότερο πλεονέκτημά της σε σχέση με τις υπόλοιπες απεικονιστικές μεθόδους είναι ότι ο εξεταζόμενος δεν εκτίθεται σε ιοντίζουσα ακτινοβολία, αλλά σε μαγνητικά και ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Η Μαγνητική Τομογραφία είναι μία ασφαλής και αξιόπιστη απεικονιστική μέθοδος που, κατά κύριο λόγο, εστιάζει στην εξέταση του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, των αρθρώσεων, του μαστού, της καρδιάς, και οποιουδήποτε οργανικού μέρους περιέχει μαλακά μόρια.

O πρώτος ανοιχτός μαγνητικός τομογράφος στο Ρέθυμνο
ανοιχτός μαγνητικός τομογράφος ρεθυμνο

Το Bioscan είναι το πρώτο Ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο που έφερε στο Ρέθυμνο τον υπερσύγχρονο, ανοιχτό μαγνητικό τομογράφο του οίκου PHILLIPS, θέλοντας με αυτή την επιλογή να διασφαλίσει απεικονιστικές εξετάσεις απόλυτης ευκρίνειας αλλά και να διευκολύνει τους εξεταζόμενους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους Μαγνητικούς τομογράφους κλειστού τύπου.

Ανοιχτός Μαγνητικός Τομογράφος

Η Μαγνητική Τομογραφία αποτελεί μία πολύτιμη διαγνωστική εξέταση της σύγχρονης Ιατρικής. Ωστόσο η πλειονότητα των Μαγνητικών Τομογράφων είναι κλειστού τύπου, που σημαίνει ότι ο εξεταζόμενος είναι αναγκασμένος να εισέλθει, έχοντας πρώτα ξαπλώσει πάνω στο ειδικό κρεβάτι, μέσα σε ένα περίκλειστο κουβούκλιο. Η εξέταση αυτή δεν είναι ανεκτή από πολλούς.

Τα πλεονεκτήματά του:

Η Μαγνητική Τομογραφία στο Bioscan έγινε πιο εύκολη και άνετη από ποτέ. Αρχικά θα σας ζητηθεί να αφαιρέσετε όλα τα μεταλλικά αντικείμενα ή τυχόν ηλεκτρικές συσκευές που φέρετε πάνω σας, καθώς αυτά ενδέχεται να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της εξέτασης. Ακολούθως, θα σας ζητηθεί να ξαπλώσετε σε ένα κρεβάτι, χωρίς όμως αυτό να εισέλθει σε κάποια ειδική αίθουσα. Ο Μαγνητικός τομογράφος με τον οποίο είναι εξοπλισμένο το Bioscan εξασφαλίζει αποτελέσματα άριστης απεικονιστικής ευκρίνειας ενώ παράλληλα προσφέρει στον εξεταζόμενο μεγαλύτερη άνεση και αίσθηση ελευθερίας λόγω του ανοιχτού τύπου και του ειδικού σχηματισμού του. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, εσείς θα ακούτε τους ήχους της σάρωσης όμως σε καμία περίπτωση δεν θα αισθανθείτε την αίσθηση του εγκλεισμού που ισχύει με τους Μαγνητικούς τομογράφους κλειστού τύπου. Η εξέταση είναι ανώδυνη ενώ η διάρκειά της ποικίλλει, από 30 έως 60 λεπτά. Μετά το πέρας της εξέτασης μπορείτε να επιστρέψετε κανονικά στις δραστηριότητές σας.

Εξετάσεις Τμήματος Μαγνητικής Τομογραφίας

Στο τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας πραγματοποιούνται όλες οι εξετάσεις, σε όλα τα ανατομικά μέρη του σώματος:

Ειδικές Εξετάσεις Μαγνητικής Τομογραφίας

  • Μαγνητική αγγειογραφία: Εγκεφάλου & σώματος.
  • Μαγνητική χολαγγειοπαγκρεατογραφίαΑπεικόνιση χοληφόρων αγγείων και παγκρεατικού πόρου.
  • Μαγνητική ουρογραφία: Συμπληρωματική εξέταση για την περαιτέρω διεύρυνση και τον χαρακτηρισμό βλαβών που εντοπίστηκαν με ενδοφλέβια ουρογραφία, υπερηχογράφημα ή αξονική τομογραφία.
  • Μαγνητική τομογραφία ορθού: Χαρτογράφηση της αρχικής τοπικής σταδιοποίησης καρκίνου του ορθού.
  • Μαγνητική φασματοσκοπία εγκεφάλου: Έλεγχος της μεταβολικής δραστηριότητας του εγκεφάλου για ανεύρεση παθολογικών εστιών.
  • Μαγνητική δεσμιδογραφία: Τεχνική για την απεικόνιση των διασυνδέσεων των νευρικών ινών στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη.
  • Πολυπαραμετρική μαγνητική τομογραφία προστάτη: Έλεγχος νεοπλασματικών αλλοιώσεων, σχεδιασμός θεραπείας, έλεγχος υποτροπής. Προτείνεται σε ασθενείς με υψηλή τιμή PSA και αρνητική βιοψία προστάτη.
  • Μαγνητική αρθρογραφία: Έλεγχος των ανατομικών μορίων που απαρτίζουν την άρθρωση. Οι συνηθέστερες εφαρμογές αφορούν τον ώμο και το ισχίο.
  • Μαγνητική τομογραφία αιμάτωσης και διάχυσης: Χαρτογράφηση της επιθετικότητας των όγκων. Μελέτη βιώσιμου εγκεφαλικού ιστού μετά από οξύ εγκεφαλικό.
  • Μαγνητική τομογραφία μέτρησης εναπόθεσης Fe: Αξιολόγηση εναπόθεσης σιδήρου στα όργανα (ήπαρ, μυοκάρδιο).

Οι μαγνητικές εξετάσεις πραγματοποιούνται στο εργαστήριο Bioscan, στη συμβολή των οδών Ηγουμένου Γαβριήλ και Ηλιακάκη.

Το Bioscan έφερε στο Ρέθυμνο τον πρώτο υπερσύγχρονο ανοιχτό Μαγνητικό τομογράφο. Εξασφαλίστε μία άνετη εξέταση χωρίς το αίσθημα του εγκλεισμού.
Κλείστε τώρα το ραντεβού σας στο 28310.22110 και στο 28310.24211