Τηλ: 283.102.4211 // 283.102.2110 // 283.105.0704 // Affiliated with EOPYY

Τμήμα Πανοραμικού

Τμήμα Πανοραμικού - Bioscan

Το Τμήμα Πανοραμικού είναι εξοπλισμένο με σύγχρονο, ψηφιακό Ορθοπαντομογράφο του οίκου Planmeca για την πανοραμική εξέταση των δοντιών (ενηλίκων και παίδων).

Η Πανοραμική απεικόνιση των δοντιών αποτελεί ένα δυνατό διαγνωστικό εργαλείο για την εκτίμηση του συνόλου των δοντιών του ασθενούς (φρονιμίτες, ιγμόρειο, κροταφογναθική διάρθρωση, οστά των γνάθων), ενώ, παράλληλα, δείχνει στον ιατρό και παλαιότερες οδοντιατρικές εργασίες, όπως σφραγίσματα και απονευρώσεις.

Με την Πανοραμική εξέταση ο οδοντίατρος διαπιστώνει:

Η Πανοραμική ακτινογραφία διενεργείται με τη βοήθεια ενός ειδικού ακτινογραφικού μηχανήματος που ονομάζεται Ορθοπαντομογράφος. Πρόκειται για μία σύντομη (μόλις μερικά λεπτά της ώρας) και ανώδυνη εξέταση. Κατά την ακτινογραφία ο ασθενής παραμένει σε όρθια θέση ενώ το κεφάλι του ακινητοποιείται με τη βοήθεια του κεφαλοστάτη.  Στη συνέχεια το μηχάνημα αρχίζει να περιστρέφεται γύρω από το κεφάλι του ασθενή ακτινοβολώντας την περιοχή της άνω και της κάτω γνάθου. Μετά από την εξέταση ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις δραστηριότητές του.

Οι πανοραμικές εξετάσεις πραγματοποιούνται στο εργαστήριο Bioscan, στην οδό Δημητρακάκη 31.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 28310.22110 και στο 28310.24211